Bemutatkozás

Gyermekorvosként praktizálok Pilisvörösváron a Rendelő Intézet Gyermekrendelőjében.

Több évtizedes praxisomban a főbb érdeklődési területem a csecsemők mozgásfejlődésének és mentális fejlődésének nyomon követése, illetve ezek zavarának kiszűrése, és a korai fejlesztésük elősegítése.
Ez sajnos helyben nem kivitelezhető, ehhez sok különféle szakember segítsége szükséges. A védőnőimmel együtt dolgozva viszont mostanra már kialakult egy olyan szakemberi kör - és ebben sok szülő is segítségemre volt - akiknek közreműködésével a korai fejlesztés az erre szoruló csecsemőknél megvalósulhatott.

Korai fejlesztés

Fontos feladatomnak tekintem a szív- és érrendszeri betegségek megelőzését már gyermekkorban . Ezért fokozott figyelmet fordítok a kövér gyermekekre, akiknél köztudottan gyakrabban jelentkezhet magas vérnyomás, cukorbetegség, zsíranyagcsere zavar.

Ezek kiszűrésére és gondozására felhasználom az arteriográf vizsgálati módszert is, mely fájdalommentes mérésből áll( mint egy vérnyomás mérés) és amiből következtetni lehet az erek állapotára. Ismert, hogy a fentebb említett betegségek felnőtt korban okozhatnak érelmeszesedést, mely szív-érrendszeri betegségek okozója.
Így, ha sikerül gyermek- és fiatalkorban megelőzni ezen elváltozásokat, felnőttként egészségesebben élhetne már a mostani ifjúság. Ehhez adok életmód és étrendi tanácsokat.